KAUDEN VIIMEISET VYÖKOKEET

Lajin pääopettaja Reino Pesonen piti kauden viimeiset värivyökokeet 11.12. ja 18.12. Niissä saavutettiin seuraavat vyöarvot:

 • Matti Pohjolainen, 3.kup
 • Marek Kokkonen, 4.kup
 • Juhana Juutilainen, 4.kup
 • Siiri Ijäs, 4.kup
 • Helmi Kokkonen, 4.kup
 • Martin Lepistö, 5.kup
 • Otto Nykänen, 5.kup
 • Eevi Lähde, 6.kup
 • Joni Hämäläinen, 7.kup
 • Jari Veteläinen, 7.kup
 • Alina Jusufi, 7.kup
 • Jenna Salonen, 7.kup
 • Sanna Heinineva, 8.kup

Kaikki kokelaat osoittivat hyvää taitoa ja kuntoa. Olemme saaneet yhdessä hienolla tavalla kurottua koronataukojen aiheuttamat haasteet erityisesti paritekniikan puolella kiinni ja kaikki tekeminen alkaa nyt olla tasalaatuista eri tekniikkaosa-alueiden välillä. Vaikuttaa myös vahvasti siltä, että kuntoa on saatu kohotettua tiukkaamalla vähän harjoittelua ja erityisesti lisäämällä kuntopiirejä harjoitteluun viikoittain.

Toteutamme vuoden alussa kaikille harrastajille suunnatun kyselyn, missä voitte vaikuttaa harjoittelun sisältöön tulevana vuonna. Palataan tähän uuden harjoituskauden alussa!

Nämä olivat myös viimeiset vyökokeet vuoden 2018 vyökoevaatimuksilla. Ne on nyt päivitetty ja tullaan ottamaan käyttöön vuoden 2024 alussa. Muutokset eivät ole suuria, kyse on lähinnä pienestä päivityksestä harjoitustarjonnan kehityttyä. Matkan varrella tarpeellisiksi havaittuja pieniä tekniikoiden siirtoja uudelle vyötasolle on myös toteutettu. Merkittävimmät muutokset ovat:

 • Gi Chu 3 siirretään vaatimukseksi 5.kupille (aiemmin 4.kup). Poomse on suhteellisen helppo ja sen vaatiminen vasta sinisellä vyöllä ei ole enää perusteltua. Samalla sen vaatimat tekniikat ja kombinaatiot on siirretty 5.kupista 6.kupille.
 • ylemmille vöille 4.kupista alkaen tulee vaatimukseksi osallistua taekwondoleirille. Leireiltä saatava uusia oppi, näkökulma ja kontaktit muiden seurojen harrastajiin ovat olennaisia kehittymisen kannalta. Meillä on oltu viime vuodet laiskoja osallistumaan leireille ja tällä haetaan potkua ja aktiivisuutta tähän – se on meille kaikille hyödyksi. Vanha viisaus pätee tässäkin; ”kaukaa näkee paremmin lähelle”. Käymällä muuallakin treenaamassa saadaan uutta kulmaa myös omaan tekemiseen omalla salilla. Samalla seuran sisäinen yhteisöllisyys paranee, kun ollaan yhdessä reissussa!
 • 1.kup-tasolle tulee uutena vaatimus murskauksesta. Sehän on tullut uutena vasta 1.Danille ja nykyään isolla porukalla ”näytöksenä” Sim Uun yhteiskokeessa, mikä on voinut tuoda lisäpaineita kokelaalle. On hyvä harjoitella tätäkin osa-aluetta omalla salilla omassa kokeessa ennen isoa yhteistä Dan-koetta.
 • Dan-kokelaiden ns. perusvaatimuksiin on tullut päivityksiä jokaisella Dan-tasolla
 • muut muutokset ovat pieniä korjauksia/päivityksiä siellä täällä. Niitä käydään lävitse treenien yhteydessä.

Uudet vaatimukset löytyvät alajaoston nettisivuilta viimeistään vuoden vaihteessa.

Kiitos menneestä yhteisestä harjoituskaudesta – hienoa tekemistä kehittävän lajin parissa!

Kiitos erityisesti ohjaajille tekemästänne ohjaustyöstä yhteisen harrastuksemme mahdollistamiseksi!

Hyvää ja rauhallista joulun aikaa ja Loppiaisleirillä nähdään 😊

Reino Pesonen
Taekwondon pääopettaja/KIM